top of page

Almanca Öğrenirken Kullandığım Kaynaklar

Almanca ögrenme serüvenimin başından beri, dil kursunun yanında Almanca ögrenmemi hızlandıracak seçenekleri bu yazı altında bir araya getirmek istedim. Benim gibi bir nedenden dolayı Almanya`ya yaşamının bir bölümünde gelen ve buradaki hayata karışmak icin bir an evvel Almanca ögrenmek isteyen çok kişi var biliyorum.


Türkiye'deki 2 aylik Almanca kursu maceramdan sonra, Aile birlesim vizesi ile Almanya'ya gelmiştim. Oturum kartımı beklerken evde Almanca çalışmayı bırakmadım ve günde en az 1 saat mesai harcayarak entegrasyon kursuna B1 seviyesinden başladım. Entegrasyon kursunu tamamladıktan sonra ise devlet destekli B2 kursunu tamamladım. Kurslarla parelel vakit buldukça haşır neşir oldugum kaynakları aşağıda kısa kısa notlar eşliğinde paylaşıyorum.


Deutsch Perfekt Dergileri


Almanya'da birçok kitapçıda ve gazete satış noktasında bulabileceğiniz dergi sayesinde hem Almancanızı geliştirebilirsiniz hem de genel kültürünüzü. Derginin içerisindeki kolay, orta ve zor seviyelere ayrılan makaleler oldukça kısa olduğu için okuma konusunda kitaba göre daha cezbedici bir alternatif oldu benim için. Derginin içerisindeki makalelerin konuları da oldukça güncel oluyor.

Makalelerin içeriklerine göre belirlenen bazı kelimelerin açıklamaları da makalelerin yanlarında bulunuyor. Derginin icerisinde kısa bir alıştırma bölümü de bulunuyor.


Dergiye online olarak buradan ulaşabilirsiniz.


Podcast


Yürüyüşe çıktıkça, ev işi ya da yemek yaparken arka planda oynattığım bir seçenek. Dinleme, duyduğunu anlama ve anladığına göre reaksiyon gösterme durumuda bence günlük hayatta oldukca önemli. Evet kendimizi %100 ifade edemesekte, söyleneni anlama ve buna uygun tepki vermede insanlarla iletişim kurabilmenin olmazsa olmazlarından.


İşte benim favarilerim: Radio D, Coffee Break German, DW yayınları, Deutschlandfunk yayınları.





Deutche Welle Yayinlari Nicos Weg


Hem Almancanızı ilerletip hem de eğlenceli ve yaşamın içinden bir hikaye izlemek istiyorsanız Nicos Weg dizi serisi tam size göre. Dizi A1 seviye ile baslıyor ve bölümler ilerledikçe Almanca seviyesi de artıyor. İspanya'dan Almanya'ya gelen Nico'nun macerasini bakalım beğenecek misiniz?


DW internet sitesinde farkli alıştırmalar da var. Buradan göz atabilirsiniz.


Goethe Institut Ticket nach Berlin


Dünyanın farklı yerlerinden, belirli bir seviyede Almanca ögrenmis 6 gencin, Berlin'e gidiş biletini kazanabilmek icin 2 grup halinde yarıştığı harika bir seri. Her bölüm Almanya'nın farklı bir noktasında geçiyor. Her bölümdeki yarışmalar ile, bölümün geçtiği bölgeye özgü seyleri keşfediyorsunuz. İlk bölümün linki burada.


Goethe Institut internet sitesinde cok fazla kaynak ve alıştırma var. Göz atmanızı tavsiye ederim.


Italki


Son birkaç aydır arkadaş tavsiyesiyle y ücretli bir uygulama. Almanca seviyenizi belirli bir noktaya getirdikten sonra, benim gibi günlük hayatta Almanca pratik yapma eksikliği hissediyorsanız, uygulama üzerinden sececeginiz bir partner ile düzenli aralıklarla 1 saatlik ders yapabilirsiniz. Konusma yapabileceğiniz partnerin ana dilinin Almanca olması, hatta Almanca ögretmeni olması gibi konuları uygulama icinde filtreleyebilirsiniz.


Yukarıda paylaştığım kaynakların yanı sıra kendime bir dil bilgisi (grammer) kitabı edinmiştim. B1 seviyesinde sık sık bu kitaptan yardım almıştım.


Almanca ögrenme serüveninde size de başarılar ve kolaylıklar dilerim. 😊



Almanya`da yasam ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz?

Instagram’da bizi takip etmek ister misiniz?


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page