top of page

Almanya'da çocuklar ile gezilecek yerler (Bayern)


Baumwipfelpfad den Bayerischen Wald

Zaman su gibi akıp geçiyor ve Ali neredeyse 1 yaşına geldi bile. Ali'nin dış dünyaya ilgisi ve baharın gelişiyle birlikte kendimizi Bayern'de bebekle ve/veya çocukla yapılabilecek aktiviteleri ararken bulduk. Gözüme kestirdiğim aktivite ve alanlardan kısaca bir liste oluşturdum. Liste ve aktiviteleri blogumuz aracılığıyla tabii ki sizlerle de paylaşıyoruz.



Listeyi yaşadığımız şehir Ingolstadt ve Münih çevresi baz alınarak oluşturdum. Bu demektir ki: "Benim listemdekiler haricinde onlarca aktivite ve gezilecek alan var.".





1.Playmobil Funpark


Yine Almanya'da yaşamaya başladıktan sonra öğrendiğim bir oyuncak markası olan Playmobil, Almanya'daki çocuklar arasında oldukça popüler. Almanların her şeyin yerli üretimini kullanmaya karşı bir yönelimleri olduğunu düşünüyorum. Bana göre Playmobil'i de Lego ile aynı kategoride değerlendirebiliriz.

www.playmobil-funpark.de

Avrupa genelinde oldukça popüler olan bu oyuncak markasının Nürnberg yakınındaki eğlence parkına gitmek benim listemde ilk sırada yer alıyor. Parkın içindeki aktivitelerin bir günden fazla sürdüğü söyleniyor. Uzaktan gelenler icin kompleks içerisinde konaklama seçeneği de sunuluyor.


2.Legoland


Son yıllarda Lego setleri 7'den 70'e hayran kitlesini arttırıyor. Benim favorilerim ise mimari setler. 😍 Günzburg'taki Legoland eğlence parkı bence imkanı olan çocuklu aileler için en az bir kere gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ali daha çok küçük olduğu için sanırım bizim birkaç sene daha beklememiz gerekiyor.


detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


3.Baumwipfelpfad den Bayerischen Wald

Bizzat gidip oldukça keyifli vakit geçirdiğimiz milli parkı Ali ile tekrar gideceğimiz yerler arasında yerini aldı. Hem mimarisi hem de manzarası ile yetişkinleri büyüleyen milli parkın içindeki hayvanat bahçesi ve ormandaki bitki örtüsüyle ilgili levhalar da çocuklar için oldukça eğlenceli ve öğretici görünüyordu.



4.Altmühlsee Erlebnisspielplatz


Altmühlsee içerisinde bulunan çocuk oyun alanları da çocuğunuzla hoş vakit geçirebileceğiniz seçeneklerin başında geliyor. Oyun alanlarına buradan göz atabilirsiniz.

5.Dinopark Denkendorf

70'ten fazla gerçek boyutlu dinozor modelinin bulunduğu, sizi tarih öncesi döneme götürecek 1,5 metrelik macera parkuru çocukların ve hatta meraklı yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: www.gemeinde-denkendorf.de

6.Freizeitpark Märchenwald im Isartal


Münih'in güneyinde ormanın içine konumlandırılmış tema parkının içinde çeşitli oyun alanları bulunuyor. Bizdeki lunapark konsepti ve çocuk parkı konsepti burada birleşmiş. Bir de orman içerisine survivor misali çeşitli parkurlar kurulmuş. Benim en çok dikkatimi çeken ise yeşilliklerin arasında dolaşan tırtıl trenler oldu.


7.Horsch Hellmansberg Kösching


Bu seçenek ise biraz daha bizim yaşadığımız şehir Ingolstadt'a yakın bir seçenek. Hem at çiftliği ziyaret etmek hem de ata binmek için (isterseniz gözetmen eşliğinde) çok güzel bir seçenek. Geçen yıl saatlik ücreti 15 euro civarıydı. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.









8.Lama Ranch Bayern


Çocuklarınızla birlikte farklı bir etkinlik yapmak istiyorsanız Lamaları ziyaret etmek güzel bir fikir olabilir. Tesiste doğum günü organizasyonları da yapılıyormuş. Lama ziyaret zamanları, ücretleri gibi bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


9.Wildpark Poing


Doğa ile iç içe bir hayvanat bahçesi seçeneğini buraya bırakıyoruz. Burası ile birlikte yaşadığınız bölgedeki büyük şehirde muhtemelen bir hayvanat bahçesi vardır. Biz de bu yaz Münih'teki hayvanat bahçesini ziyaret edeceğiz.

10.Erdbeeren Funck



Çilek mevsimi geldiğinde en sevdiğimiz aktivite çilek toplamaya gitmek. Almanya'ya taşındığımızdan beri çilek mevsiminde haftada bir çileğimizi hem yer, hem toplarız. Yanında geçirdiğiniz keyifli vakitte cabası. Yediğiniz çilekler ücretsiz. :) Yanınıza giderken çileklerinizi toplayacağınız bir kap götürmenizi tavsiye ederim. Ama almazsanızda sorun değil, tarlanın hemen yanında satılıyor.









Münih ve çevresindeki popüler 10 oyun parkı burada listelenmiş. Göz atmanızı tavsiye ederim.

11.Kış Aktiviteleri

Bilmem biliyor musunuz (Ben Almanya'ya taşındıktan sonra ögrendim) Almanların ata sporu kayak. Okul aktivitelerinde de çocukları isteğe baglı olarak Alplere ya da Algäu Bölgesine kayağa götürüyorlar. Kışın trenlerde koştur koştur kayağa gidenleri gördükçe de hem kendimiz hem de Ali için bir kayak tatili hayalimiz var. Gözümüze kestirdiğimiz Avusturya'daki aile/çocuk otelini de buraya bırakıyorum.


Evimize 1,5 saatlik mesafede olan Chiemgau'daki kayak pistleri de yeni başlayanlar için oldukça uygun görünüyordu. Günübilirlik veya tek gece konaklamalı bir kış tatili için daha düşük bütçeli bir seçenek olabilir.


Bir diğer seçenekte her mevsim farklı manzaralar sunan ve bence Bayern'in en güzel noktalarından biri olan Garmisch-Partenkirchen. Bu bölgede çocuklar için özel ayrılmış pistlerde var.


Günübirlikçilik için en uygun bir diğer seçenek ise Münih'e 1,5 saat uzaklıktaki Bayrischzell bence. Havanın güneşli olduğu hafta sonları çok kalabalık oluyormuş. Forumlarda erken gidilmesi tavsiye ediliyor.


Bayrischzell Kaynak: http://cdn.snowplaza.nl/content/WinterPanos/2500/11905.jpg

Yeni seçenekler geldikçe listeyi güncellemek üzere yazımı burada sonlandırıyorum. Şimdiden ailenizle birlikte keyifli gezmeler. 😍


Almanya`da yasam ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak ister misiniz?


Instagram’da bizi takip etmek ister misiniz?

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page